Напреден Python

Во овој курс, ќе ги истражите напредните концепти и техники на Python, надополнувајќи го вашето знаење на Python, и градење основа за да се справите со посложени проблеми и проекти. Од манипулација со податоци и алгоритамско размислување до запознавање со објектно ориентирано програмирање и работа со податоци – ќе ги откриете бескрајните можности што ги нуди Python за решавање на предизвиците од реалниот свет и создавање иновативни решенија.

Преку комбинација на интерактивни предавања, практични вежби за кодирање и креативни проекти, ќе го продлабочите вашето разбирање за програмирањето на Python и ќе развиете самодоверба за справување со сè пософистицирани програмски задачи. Без разлика дали сте страстни за градење веб-апликации, анализа на податоци или истражување на вештачка интелигенција, овој курс ќе ве поттикне да ја ослободите вашата креативност и да ги следите вашите интереси во возбудливиот свет на програмирањето на Python.

Потребно е основно познавање на  Python или друг програмски јазик.

Што ќе учиме:

  • Напредни дата структури и алгоритми
  • Објектно-ориентирано програмирање во Python
  • Вовед во web scraping
  • Вовед во работа со датотеки
  • Вовед во работа со податоци и визуелизација
  • Решавање на проблеми и креирање алгоритми