Напреден веб дизајн

Во овој курс, ќе навлезете длабоко во светот на веб-развојот, совладувајќи го напредниот HTML, CSS и JavaScript за да изградите респонзивни, динамични и визуелно привлечни веб-страници. Од модерни техники за распоред до сложени стилски ефекти и интерактивни елементи, ќе ги истражите најновите трендови и најдобри практики во веб дизајнот, давајќи ви знаења да креирате веб страни што ќе ја воодушевуваат вашата публика.

Преку комбинација на предавања, практични демонстрации и реални проекти, ќе научите како да го искористите целосниот потенцијал на HTML, CSS и JavaScript за да креирате веб-локации од професионално ниво од нула. Без разлика дали дизајнирате портфолио за да ги покажете вашите таленти, блог за споделување на вашите размислувања или страница за вашето милените, ќе имате вештини и самодоверба да ги претворите вашите идеи во реалност.

Главни опфатени теми:

Напреден HTML:

 • Семантички HTML5 елементи
 • Најдобри практики при пишување HTML/CSS
 • HTML форми и валидација на податоци

Напреден CSS:

 • Layout Техники  (flexbox, grid)
 • CSS анимации и транзиции
 • Респонзивен дизајн и media queries

Основен JavaScript:

 • Вовед во JavaScript и неговата улога во развојот на веб
 • Манипулација со DOM и справување со настани
 • JavaScript за интерактивност и подобрување на корисничкото искуство

Интегрирање на JavaScript со HTML и CSS:

 • Креирање интерактивни елементи (sliders, toggles, modal windows)
 • Валидација на форми со JavaScript
 • Имплементирање на основни JavaScript анимации

Учење базирано на проекти:

 • Предизвици и вежби за дизајн од реални проекти
 • Изградба на веб-страница за лично портфолио со прикажување на вашите вештини и проекти

До крајот на овој курс, ќе ги имате вештини и самодоверба за:

 • Дизајнирајте и развивајте напредни веб-страници користејќи HTML, CSS и JavaScript.
 • Имплементирате модерни техники за распоред, стилски ефекти и интерактивни елементи за да го подобрите корисничкото искуство.
 • Создадете респонзивни веб страни кои изгледаат одлично на кој било уред.