• By admin
  • March 4, 2024
  • No Comments

Кој курс е соодветен според возраста?

Најдете го совршениот курс за програмирање за секоја возраст и ниво на вештина.

Во дигиталната ера, програмирањето е основна вештина заедно со читањето и пишувањето. Во Logic Land, ја разбираме важноста да се започне рано и да се изгради цврста основа. Без разлика дали сте млад ученик кој ги прави вашите први чекори во светот на програмирањето, или веќе имате некакво искуство и сакате да ги подобрите вашите вештини, имаме курс прилагоден само за вас. Еве како да го пронајдете соодветниот курс за вашата возраст и ниво на вештина.

 

За млади иноватори (5-14 години)

 

Курсеви CodeMonkey

Logic Land е официјален партнер на CodeMonkey. Kурсевиte на CodeMonkey се специјално дизајнирани за млади умови кои сакаат да го истражат програмирањето. Со забавна и привлечна платформа, децата на возраст од 5 години можат да го започнат со учење програмирање.

Возраст 5-8: Започнете со курсеви за кодирање базирано на блокови, каде што децата учат да кодираат со визуелни блокови. Овој метод ги воведува во концептот на програмирање без потреба од пишување или читање сложени кодови.

👉 Погледни ги сите курсеви за возраст од 5-8 години

Возраст од 8-11 години: Вовед во CoffeeScript, вистински програмски јазик кој ги учи децата да кодираат во синтакса слична на англискиот. Тоа е одличен мост помеѓу кодирањето базирано на блок и кодирањето базирано на текст со кое ќе се сретнат подоцна.

👉 Погледни ги сите курсеви за возраст од 8-11 години

Возраст 12+ години: Нурнете во Python со CodeMonkey, совршен за ученици подготвени да се справат со понапреден, но сепак погоден програмски јазик за почетници. Едноставната синтакса и моќните способности на Python го прават идеален за младите програмери.

👉 Погледни ги сите курсеви за возраст од 12+ години

 

За ученици на возраст од 12+ години

 

Основи и напредни курсеви за Python

Разновидноста и едноставноста на Python го прават омилен за почетници и моќна алатка за напредни програмери.

Почетници: Започнете со нашиот основен курс за Python, без претходно искуство. Ќе научите синтакса, основни концепти за програмирање и како да размислувате како програмер.

Напредно: Нашиот напреден курс за Python е совршен за оние кои ги совладале основите и се подготвени да истражуваат во посложени теми како структури на податоци, алгоритми и веб програмирање.

👉 Погледни ги сите Python курсеви

 

Основи и напреден HTML/CSS/JS

Основата на веб програмирањето, овие курсеви ве учат како да креирате и стилизирате веб-страници од нула.

Почетници: Научете да креирате статични веб-страници со HTML и CSS.

Напредно: додајте интерактивност на вашите веб-локации со JavaScript

👉 Погледни ги сите курсеви за веб програмирање

 

Основи и напреден PHP

Научете да градите динамични веб страници и апликации со PHP

Почетници: Разберете ги основите на PHP и како да го интегрирате со HTML и CSS.

Напредно: Нурнете во напредни PHP концепти, вклучувајќи објектно-ориентирано програмирање и користење бази на податоци со MySQL.

👉 Погледни ги сите курсеви за веб програмирање

 

Основи и напреден C++

C++ нуди контрола над системските ресурси и се користи во апликации со високи перформанси, развој на игри и развој на систем/софтвер.

Почетници: Започнете со основите на C++, учење синтакса и основни конструкции за програмирање.

Напредно: Истражувајте сложени теми како структури на податоци, алгоритми и управување со меморијата.